Powrót

Nasze Biuro zajmuje się również opracowaniem dokumentacji HACCP – księgi w skład, której wchodzą usługi wdrażania systemu HACCP, opracowania dokumentacji dobrej praktyki higienicznej GHP, dobrej praktyki produkcyjnej GMP, oraz wszystkie wymagane wzory rejestrów dostosowane w zależności do potrzeb i funkcji prowadzonej działalności. Wykonujemy dokumentację HACCP, dla takich obiektów jak np.:

 

 

  • sklepy spożywcze,
  • mała i duża gastronomia,
  • restauracje,
  • hotele,
  • domy wczasowe,
  • pensjonaty,
  • stołówki,
  • jadłodajnie,
  • kawiarnie,
  • bary,
  • piekarnie,
  • cukiernie,
  • hurtownie,
  • do sieci marketów i zakładów przetwórstwa,
  • firmy transportowe,
  • itp.

 

 

HACCP wykonany przez nasze biuro jest dopasowany do zakresu i funkcjonalności danego obiektu, w skład jego wchodzi System HACCP, GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna, GHP – Dobra Praktyka Higieniczna, oraz wszystkie wymagane wzory rejestrów jakie powinniście Państwo prowadzić w danym punkcie. Na produkt wykonany przez nasze biuro dajemy gwarancje w razie jakichkolwiek uwag, zastrzeżeń, wątpliwości ze strony SANEPIDU, WETERYNARII wprowadzamy stosowne poprawki już tylko na nasz koszt.

 

 

Korzyści z posiadania Systemu HACCP

Największa korzyść polega na wyprodukowaniu bezpiecznej żywności. Inne zalety systemu są następujące :

  • możliwość udziału w przetargach,
  • jest łatwy do zastosowania i zrozumienia,
  • zapobiega problemom w uzyskaniu bezpiecznego produktu,
  • przewiduje możliwe zagrożenia, a nie opiera się na doświadczeniu wynikającym z niepowodzeń,
  • gromadzi środki i pomoc na obszarach zagrożenia,
  • ogranicza potrzebę końcowej kontroli wyrobu,
  • może być zastosowany w różnej wielkości zakładach produkcji żywności,
  • daje konsumentom pewność bezpieczeństwa procesu produkcyjnego,
  • pozwala przedsiębiorcom spełnić wymagania prawne produkcji bezpiecznej żywności,
  • systemowe podejście do udoskonalania skutecznego nadzoru i kontroli,
  • może być zastosowany na wszystkich etapach procesu produkcji żywności i obrotu nią,
  • stanowi uzupełnienie Systemów Zarządzania Jakością, takich jak EN PN ISO 9001-2000,
  • jest skuteczniejszy od tradycyjnych planów kontroli.

 

 

 


 

 

error: Zawartość jest chroniona !!